måndag 27 maj 2019

EU-valet och Miljöpartiet: Märkligaste scenen av en förlorare-jubel och dans

I går kväll söndag, såg jag de märkligaste scener jag sett hos en förlorare. När EU-valet stod klart kl 23.00, visade det sig att Miljöpartiet halverats. Deras valvaka exploderade i jubel, applåder och dans. 
Deras stora draghäst i EU-valet, Alice Bah Kuhnke, sken som solen i Karlstad. Hyllades med blommor och gnistrande tal om framgångsvågen som inte fanns. 
Men herre min Gud. 
Hallå! 
Ni är valets stora förlorare. Två mandat av fyra rök all världens väg. Trots brakförlusten firade Miljöpartiet som om man vore Finland. 
Jag hade lyckats med konststycket, att både följa valvakan och sett den otroliga finska insatsen i hockey-VM. Finalen mot Kanada som finnarna vann med 3-1. För övrigt helt rättvist. Lyckan över att ha blivit en helt otippad världsmästare total. Hela Finland går i ett jättelikt lyckorus. Det är ni värda. 
Däremot borde inte Miljöpartiet gå i ett lyckorus. En förlorare är alltid en förlorare. Sportens supportrar är äkta vara. Politiska supportrar är krämare som gamla tiders hästhandlare. I alla fall MP:s med solskenet, Alice Bah Kuhnke, i spetsen. 
Heja Finland! 
Bu Miljöpartiet.
Lite ödmjukhet, hade allt varit på sin plats.
Inte ens Greta Thunbergs enorma internationella genomslag i klimatfrågan, har partiet lyckats fånga upp. 
Märkligt var det allt att skåda.
Från falsk lycka till äkta vara.
Tack för kaffet. 

Inga kommentarer: