Det var nog inte många
som trodde att Lomma Krogen skulle överleva pandemin. Familjen
Björkman hade alla odds emot sig när de slog upp portarna hösten
2020. Det var nämligen då som den där förbannade covid-19 rasade
som värst. Höll landet i ett järngrepp. Vi tänkte mer på
respiratorer än dricka öl på krogen. Restriktionerna slog i sin
tur hårt mot restaurangbranschen. Många fick stänga ner.
Folk blev
arbetslösa.
Nej, det var inget kul alls.
Det var rent ut sagt ett
helvete.
Då går familjen Björkman mot strömmen. Öppnar Lomma Krogen med fräscha idéer och god öl. Ett hamburgerregn tog vid med
egna originella annonser på de sociala medierna. Fram till idag
handlar det om hundratals annonser. Tillverkade av pappan, Peter
Björkman.
Autodidakt(självlärd) på området.
Krogen har blivit
något av en succé.
Poppis i Lomma.
Vad är då receptet att
överleva i branschen?
”Göra rätt. Är det svåraste. Kräver
också ett hårt jobb, lyhördhet, känsla och ödmjukhet,” skissar Peter Björkman upp för mig.
Det är bara till lyfta på hatten.
Det hör också till god ton, att nämna ytterliga två andra matställen i
Lomma som går bra: Fiskboden och Slaktaren vid Centrumtorget.
Även
de överlevde pandemin.
Kött och fisk går hem i byn, sanna mina
ord. Ja, så pizza-och sushiställen då.
Av den varan finns det gott
om.
Bennys nyöppnade Korvluckan, får jag nog syna i skinnet. Fattas
bara.
1 kommentar:
Du glömde vår fina kvarterskrog Kajgatan 34 !!!
Skicka en kommentar