torsdag 16 februari 2023

Kroglivet i Lomma: Visst finns det framgångar-hatten av för Lomma Krogen

 

Det var nog inte många som trodde att Lomma Krogen skulle överleva pandemin. Familjen Björkman hade alla odds emot sig när de slog upp portarna hösten 2020. Det var nämligen då som den där förbannade covid-19 rasade som värst. Höll landet i ett järngrepp. Vi tänkte mer på respiratorer än dricka öl på krogen. Restriktionerna slog i sin tur hårt mot restaurangbranschen. Många fick stänga ner. 
Folk blev arbetslösa. 
Nej, det var inget kul alls. 
Det var rent ut sagt ett helvete. 
Då går familjen Björkman mot strömmen. Öppnar Lomma Krogen med fräscha idéer och god öl. Ett hamburgerregn tog vid med egna originella annonser på de sociala medierna. Fram till idag handlar det om hundratals annonser. Tillverkade av pappan, Peter Björkman. 
Autodidakt(självlärd) på området. 
Krogen har blivit något av en succé. 
Poppis i Lomma. 
Vad är då receptet att överleva i branschen? 
”Göra rätt. Är det svåraste. Kräver också ett hårt jobb, lyhördhet, känsla och ödmjukhet,” skissar Peter Björkman upp för mig. 
Det är bara till lyfta på hatten. 
Det hör också till god ton, att nämna ytterliga två andra matställen i Lomma som går bra: Fiskboden och Slaktaren vid Centrumtorget. 
Även de överlevde pandemin. 
Kött och fisk går hem i byn, sanna mina ord. Ja, så pizza-och sushiställen då. 
Av den varan finns det gott om. 
Bennys nyöppnade Korvluckan, får jag nog syna i skinnet. Fattas bara.

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Du glömde vår fina kvarterskrog Kajgatan 34 !!!