Linda och Andreas
Pieplow var på vippen se sin restaurangkoncern drunkna i pandemin.
Två av deras tio restauranger fick stänga ner. Anställda minskade
från 125 till ett 30-tal personer. Från att ha varit skuldfria till
miljonskulder.
Det var minst sagt en dyster tid. Precis som för alla
andra i branschen.
Idag ett år senare ser man framtidens ljus spegla
sig över Öresunds vattenbryn från Lomma hamn. Paret ligger i
startgroparna för öppna upp en spännande satsning med Dykeriet.
En
restaurang med egen agenda.
Koppling till havet som får det vattnas
i munnen för en gourmé som en annan.
Efter följt byns
restauranglivet sedan det tog fart på allvar för ca 15 år i Lomma
kan jag konstatera: det blir inte lätt. Sommarmånaderna brukar
funka bra, om det är en fin sommar, vill säga.
Nej, problemet är
vinterhalvåret.
Minns Oliveras.
En restaurang på andra sidan Höjeå
som knäcktes av vintern. Det hjälpte föga med ett utsökt kök.
Lomma är trots
allt en sommarort.
I lördags kunde jag avslöja att La Greppia på
Kajgatan är till salu.
Ingen kul läsning för paret Pieplow.
Vi
håller tummar och tår för det kända krögarparet. Välkomna till
Lomma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar