torsdag 4 november 2021

Sossarna i Skåne kämpar för våra tänder-har Magdalena Andersson tandtroll?

 

Så är vi där igen. Åter lägger Socialdemokraternas partidistrikt i Skåne fram en motion till den pågående kongressen om fri tandvård. 
Det är inte första gången som förslaget står högst på listan. Det är inte heller första gången mottagandet kommer trollas bort. Märkligt. 
Visst borde väl våra tänder räknas in som vanlig sjukvård? Med frikort och allt. För det är satans så dyrt gå till tandläkaren. Märkligt att inte sossarna sjösätter en reform i god socialdemokratisk anda. Det hade banne mig fått genomslag på väljarbarometern. 
Pengar finns det. Under pandemin har det strösslats ut miljarders miljarder. 
Det får mig tänka på S-partiledarna och deras tandstandard. En gång de senaste 25 åren har det läckt ut. Göran Persson körde fram sin gamle pappa som hade risiga gaddar. 
Det är allt. 
Annars råder en besvärande tystnad. 
Det är bara på Twitter som Magdalena Anderssons tänder luftats. De lär vara både gula och bruna, sägs det. 
Idag väljs Magdalena till ny partiordförande efter Stefan Löfven. 
Jag gav mig in i truten på Magdalena för kolla in hennes tandstatus. 
Det visade sig nästan omöjligt. Sossarnas nya partiledare ler ofta men gapskrattar aldrig. Dessutom har jag ingen tandläkarutbildning. 
Har Magdalena Andersson tandtroll? 
Döm själva. 
Jag gav upp.

 

FOTNOT: vid dagens S-kongress drog Lena Hallengren motioner och annat i ett rasande temp. Tandvården hivades iväg till Redaktionsutskottet. Där kommer den skånska tandvårdsmotionen lida sotdöden. Precis som vanligt, med andra ord. Redaktionsutskottets uppgift är utifrån ändringsförslag hjälpa till att skriva nya texter, textavsnitt och uttalanden som kongressen ska ta ställning till.

Inga kommentarer: