fredag 2 oktober 2020

Donald Trump coronasjuk-rekordstort intresse för journalistyrket i USA

 I morse när vi vakande, möttes vi av beskedet, att USA:s president Donald Trump testats positivt för coronaviruset, convid-19. Även så också hans fru Melania Trump. De båda testades efter att ha flugit tillsammans med Vita husets förra kommunikationschef, Hope Hicks, till och från debatten mot Joe Biden i Cleveland i tisdags. Presidenten bekräftade det själv via Twitter. 
Ständigt denna Trump, höll jag på skriva och skrev just det. 
Vi tar det från början. 
Det startade så fort Trump klev in i Vita Huset. Fake News spreds över världen. Reportrarna vid de stora amerikanska nyhetsorganisationerna läxades och läxas upp. Sedan har det varit Donald Trump morgon, middag och kväll. 
Lögn och förbannad dikt har ramlat ur presidentens twittrande, och spritts som en löpeld ut över världen. 
Det har varit ett liv och kiv av sällan skådats slag. Något liknande har de luttrade reportrarna i Washington DC aldrig upplevt. 
För en gammal nyhetsjournalist som en annan, är det här rena rama guldgruvan. Faktum är att journalistyrket har sällan varit så populärt i USA som det är idag. Jag kan konstatera det när jag googlar, och finner hundratals reporterjobb att söka i enbart Washington. 
Jag kontakta min gode vän, Jan Moller, chef för Louisiana Budget Projec i Baton Rouge, USA. (texten fortsätter efter bilden)
Jan Moller är en prisbelönt journalist som arbetat i Washington, Las Vegas och New Orleans. 
Jan Moller har stora avslöjanden på sin meritlista. 
Ligger jag då rätt på det i mina antagande om journalistyrkets stigande popularitet i USA? 
”Ja, du har rätt att det är gyllene tider för journalister, speciellt i Washington. En kompis till mig här i Baton Rouge är professor i journalistik på universitetet. Han har berättat för mig, att ansökningarna för journaliststudier har gått upp dramatiskt under Donald Trumps tid i Vita Huset. Det är nästan otroligt, att så många vill bli journalister, när tidningarna nästan blivit utdöda,” bekräftar Jan Moller mina antagande för mig. 
Inte lär det bli mindre fram över med en coronasjuk amerikansk president i Vita Huset. På bild här nedanför med smittkällan Hope Hicks. Det amerikanska valet blir mer spännande och ovissare än någonsin. Det är bäst ta på sig säkerhetsbältet.


Inga kommentarer: