onsdag 28 oktober 2020

Klart besked-Lomma Bidenland!

Bortsett från coronan, är det en annan sak som fyller oss svenskar i dessa tider: det amerikanska valet den 3 november. Hur skulle Lomma kommuns två ledande politiker rösta? Donald Trump eller Joe Biden? 
Jag ställde frågan till kommunalrådet, moderaten Robert Wenglén och oppositionsrådet, socialdemokraten Per Bengtsson. Först ut Robert Wenglén:


"Joe Biden alla dagar veckan. Trumps sätt att vara är en skamfläck för alla förtroendevalda som gör sitt bästa för att försvara en liberal demokrati, en saklig debatt och mediernas roll i det goda samhället. Vi ser redan tendenser till populism och mytomani i den lokala politiska debatten. Så tillvida är det viktigt att Trumperan får ett slut.” 

Per Bengtsson svarar:

"Joe Biden. Han är den mer resonabla av de två. Och jag tycker att hans vicepresident är en stjärna. I det långa loppet har det givetvis betydelse för Lomma kommun i termer av import/export, resor till och från USA och så vidare. Sen tycker jag personligen att nivån på det politiska samtalet generellt i världen har sjunkit några meter sedan Trump blev vald till president, och den betydelsen tror jag är stor.”

 

Tack för intressanta svar. 
Nu vet vi alltså att Lomma kommun är ett Bidenland. Båda lägger alltså sin röst på demokraterna.
Joe Biden.
Vänsterut. 
Även om vänsterut i amerikansk politik är en miljon mil från Vänsterpartiet i Sverige. 
Högerut.
Donald Trump. 
Republikanerna, är mer besläktade med Sverigedemokraterna, samt ännu längre högerut lika med vapenmakt. 
Joe Bindens vicepresident, Kamala Harris, är utan tvekan en intressant nykomling för oss svenskar. Henne hoppas jag mycket på i framtiden. 
Borde banne mig få en betydligt större roll i Bidens valkampanj. Varför begriper ingen det?


 

 

 

Inga kommentarer: