söndag 11 oktober 2020

Dagens TV-tips: Mullvaden-undercover i Nordkorea i SVT2

 Det blir en tuff dag för oss TV-tittare. Smörgåsbordet är dukat. Vi värmer upp i eftermiddag med tennisfinalen i franska mellan jättarna, Novak Djokovic-Rafael Nadal. Kan knappast bli så mycket bättre tennis än så. 
Sedan hakas Sveriges match på mot Kroatien i fotbollens Nations League. Möjligen får vi en stund på oss hämta andan, innan Agendas partiledardebatt går loss till kvart över tio i kväll. 
Tro inte detta är slut för den sakens skull. Direkt efter partiledardebatten i tvåan avrundas en välmatad TV-dag med dokumentären, Mullvaden-undercover i Nordkorea, första avsnittet. 
Båda avsnitten släpptes i morse på SVT Play. Jag slök paketet omedelbart till frukosten. 
Det blev en resa som sent ska glömmas. En makalös historia om en dansk sjukpensionerad korvgubbe som avslöjar Nordkoreas vapenhandel. Detta trots att landet befinner sig under stränga internationella sanktioner för sälja allt från granater till scudrobotor utanför landet. 
För Ulrich Larsen tog den livsfarliga resan 10 år. Vad sägs om Nordkoreas planer på bygga en underjordisk vapenfabrik på en ö i Victoriasjön i Uganda? 
Dokumentären ger oss en unik inblick i den dolda vapenhandeln. Mullvaden får ingen missa. 
Finns även förgreningar till Sverige. 
Bara en sådan sak.

 

Inga kommentarer: