torsdag 11 mars 2021

Pandemiårsdagen: Fotbollspubliken stoppades för ett år sedan

 

Den 11 mars 2020 sedan slog ovanstående besked ner som en bomb. Idag den 11 mars 2021 är det ett år sedan. 
Malmö FF flaggade för att kvartsfinalen i Svenska Cupen mot AIK skulle spelas inför tomma läktare. All biljettförsäljning stoppades omedelbart. 
Samma dag för ett år sedan gick WHO ut och larmade om att världen drabbats av en pandemi (covid-19). 
Fotbollsälskarna tog beskedet från WHO med ro. Värst var att inte kunna få gå på fotboll längre. Det skulle bli tomma läktare året ut. 
Hur det blir i år vet ingen utom kulturminister Amanda Lind. Denna fagra kvinna öppnade i början av veckan upp arenor och andra kulturevenemang för publik. 
Anders Tegnell blev tagen på sängen. 
”Det stämmer inte. Det rör sig om en missuppfattning. Inte aktuellt alls”, kommenterade förvånat Tegnell kulturministerns utspel. 
Så var det alltså med det. 
Någon publik på den allsvenska fotbollspremiären den 10 april kan vi glömma. 
MFF:s cupmatch mot AIK förra året flyttades till efter midsommar. Spelades inför tomma läktare och slutade 4-1 till MFF. 
Idag på pandemiårsdagen är det fortfarande håll ut och håll avstånd som gäller. (texten till vaccinationsschemat mot covid-119 Lomma Vårdcentral följer efter bilden)

Vaccinationsschema mot covid-19 på Lomma Vårdcentral

 

De två kommande lördagarna kommer 85-plus att vaccineras. Det handlar om 300 personer, med start nu på lördag den 13 mars samt den 20 mars. Det är alltså personer som varken har hemtjänst eller bor på äldreboende. Samtliga har blivit uppringda av Lomma Vårdcentral och fått hjälp med att boka tid för vaccination. Smidigt hanterat.


Sedan är tanken den att det ska löpa på med vaccination med start lördagen den 27 mars för åldersgruppen 76-84 år. Här rör det sig om 900 personer.


Till slut är det 70-75 år vilket är 570 personer som ska vaccineras. Dessa båda sista grupper blir inte uppringda och får hjälp med bokningen. Man får själv boka tid på Vårdguiden eller ringa Vårdcentralen Lomma och välja knappval 8. Där anmäler man sig och blir sedan uppringd med tid för vaccination.


Resten med åldersgrupper följer sedan. Informationsmaterial kommer att skickas ut från regionen till de aktuella grupperna. Börja inte ringa och härja förrän ni fått informationsmaterialet hem i brevlådan.


Det är AstraZenecas vaccin som gäller. Läkemedelsverket har idag gett klartecken. Det går inte välja vilken typ av vaccin man vill ha. Reservation för ändringar. Inte minst på grund av vaccinationsbrist.

Inga kommentarer: