onsdag 10 mars 2021

Hallå alla Lommabor-HÅLL UT!

 

För ett år sedan fanns vaccin mot coronan bara i våra drömmar. För ett år sedan trodde jag också som de flesta av oss: coronaviruset är borta efter påsken som blev till sköna maj och efter midsommarblomstren gav jag upp. 
Satt där i min karantän och tänkte som alla tänkte: 
”Detta är bara inte klokt.” 
Vaccinet fortfarande en dröm i fjärran. 
Efter snart 13 månader är inte längre vaccinet en dröm. Det finns. Räddar liv. Det sprutas för glatta livet över hela jordklotet. 
Själv räknar jag (70-75 år) i bästa fall få min första spruta lagom till Valborg (garderar med Mors Dag). Bara inte vaccinet sinar hos Region Skåne. 
Det är nära nu alla Lommabor, så håll ut!

HÅLL UT! (texten fortsätter efter bilden)

 


Vaccinationsschema mot covid-19 på Lomma Vårdcentral


De två kommande lördagarna kommer 85-plus att vaccineras. Det handlar om 300 personer, med start nu på lördag den 13 mars samt den 20 mars. Det är alltså personer som varken har hemtjänst eller bor på äldreboende. Samtliga har blivit uppringda av Lomma Vårdcentral och fått hjälp med att boka tid för vaccination. Smidigt hanterat.


Sedan är tanken den att det ska löpa på med vaccination med start lördagen den 27 mars för åldersgruppen 76-84 år. Här rör det sig om 900 personer.


Till slut är det 70-75 år vilket är 570 personer som ska vaccineras. Dessa båda sista grupper blir inte uppringda och får hjälp med bokningen. Man får själv boka tid på Vårdguiden eller ringa Vårdcentralen Lomma och välja knappval 8. Där anmäler man sig och blir sedan uppringd med tid för vaccination.


Resten med åldersgrupper följer sedan. Informationsmaterial kommer att skickas ut från regionen till de aktuella grupperna. Börja inte ringa och härja förrän ni fått informationsmaterialet hem i brevlådan.


Det är AstraZenecas vaccin som gäller. Det går inte välja vilken typ av vaccin man vill ha. Reservation för ändringar. Inte minst på grund av vaccinationsbrist.

 

 

Inga kommentarer: