måndag 25 oktober 2021

MFF:s målvakt sjunger ut: ”Jag saknar jävlar anamma”

 

Johan Dahlin är målvakt i Malmö FF. I söndagens match borta mot Varbergs BOIS (1-1), räddade han laget från en brakförlust. Johans reflexräddningar arvegods från pappa Stefan. Allsvensk målvakt i både Öster och Elfsborg. Kallades för Tarzan. Efter matchen sjöng en förbannad Johan Dahlin ut. Lill-Tarzans vrål bland lianerna. Sydsvenskan skriver:

"Hur ska jag säga för att det inte blir fel? Jag saknar jävlar anamma och det har vi nog gjort i för många matcher i höst."

MFF-målvakten vägrade skylla på att det varit tung bortamatch i Champions League mot Chelsea i veckan.

"Det borde vara tvärtom. Vi borde ta med oss tempot från sådana matcher in i allsvenskan. Tänder man inte till när man slåss om SM-guld är något fel, när sju omgångar återstår och varje match är en final.” 

Vinnarskallen Johan Dahlin ryter ifrån. 

Ack så rätt han har. 
Det är faktiskt Johan som borde vara lagkapten och inte en blek AC som försvann med svansen mellan benen från arenan. Så gör inte en lagkapten. 
För några år sedan kom det ut en liten bok. 
Samarbetsövningar. 
I den här boken hittar du roliga och givande övningar som till exempel Cykeldäcket, Kvicksanden och Tunnelhålet. Alla övningar syftar till att skapa trygghet och öka självkännedomen hos individen och i gruppen, står det skrivit. 
Något att tänka på inför onsdagens hemmamatch mot AIK. Precis vad de slöa lagspelarna i MFF behöver. 
Låt Johan Dahlin leda övningarna. Tränaren, Jon Dahl Tomasson, är icke karl för sin hatt. 
Trist men sant.

 

Inga kommentarer: