onsdag 15 maj 2019

Här bor Kristi Brud i dag

Här i en radhuslänga i Nora, delar Åsa Jacobsson f d Waldau , en lägenhet med sin pappa som fyller 80 år den 25 maj. 
Åsa mer känd som Kristi Brud, är i vilket fall som helst folkbokförd på samma adress som pappan. 
Valet av Nora efter flykten från Knutby är inte så konstigt. Orten i Bergslagen är ett känt tillhåll för Pingströrelsen, med Elimkyrkan som knutpunkt. 
Efter den turbulenta tiden i Knutby med mordorgier, skilsmässa samt total urspårning i knäppgökarnas värld, försöker nu Kristi Brud finna en ny väg att vandra inför äktenskapet med Jesus. 
Borta är också hennes tolv lärjungar. Ringen i Knutby som enbart hade till uppgift, att skydda Åsa som Kristi Brud inför Jesus återkomst till jorden och det illustra äktenskapet mellan de båda udda figurerna. 
Nu har det kommit en nog så allvarlig snurra på den framtida äktenskapliga tråden. I dag åtalas tre före detta pastorer i den tidigare Knutbyförsamlingen, varav en är Åsa Waldau, numera Jacobsson. Åtalspunkterna handlar om misshandel och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Åsa Waldau, numera Jacobsson, ska enligt åklagaren ha bitit och klöst en person. 
Det krävs nog många böner i Elimkyrkan i Nora, att få ordningen på den här knäppa historien. För mer än tio år sedan gav hon mig sitt hjärta. 
Det var då det. 
Herre Jesus Kristus, Guds son, förbarma dig över mig.  Kristi Brud lyckades aldrig fånga in mitt hjärta.
Amen.

Inga kommentarer: