onsdag 8 maj 2019

Hokus-Pokus: Ny krogomvandling i Lomma

Det var senhösten 2014 som paret, Frank och Cathrine, öppnade sportbaren Gasolin vid Centrumtorget i Lomma. 
De fick problem redan från början. Paret fastnade bokstavligt talat i fettavskiljaren som enligt alla lagar och förordningar måste installeras, när det ska hanteras livsmedel. Därför fördröjdes premiären några månader. 
Sedan visade det sig inte vara så lätt få snurr på verksamheten. Lommaborna är som vi är. Dessutom gällde det få intäkter som täcker kostnaderna för alla sportkanaler som en riktig Sportbar bör kunna erbjuda gästen. 
Det gick si-så-där. 
Redan 2016 skrev jag på bloggen att Gasolin var till salu. 
Inget har hänt sedan dess, förrän nu. 
En ny ägare tar över. Öppnar inom kort. 
Ändrar inriktning helt. 
Från Sport-till Sushibar som är en japansk maträtt, bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning och kombineras med andra ingredienser, vanligen fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. Vanligtvis äts Sushi med tillbehör som wasabi (山葵), inlagd ingefära (gari) och japansk sojasås (Wiki). 
Lycka till, får man väl då säga. 
Även om det redan finns minst en Sushibar i byn. Hoppas fettavskiljaren i alla fall är på gott humör.

Inga kommentarer: