fredag 10 maj 2019

EU-valsedlar utan Lommabor-dock en skönhetsdrottning

Här sitter jag med 14 valsedlar till EU-valet den 26 maj. Hundratals namn fladdrar förbi. Allt från stora partier till pyttesmå som F!. 
Det känns som gröten till frukosten. 
Börjar förstå, att det här med EU-valet sätter myror i skallen på folk. Det är väl inga problem om man är gråsosse, släcker törsten med maskrosvin, bonde, rödrock, småborgerlig i allmänhet, pingstvän, blåblodig eller hejar på Orban i Ungern. 
Då vet man var man hör hemma. Rösta blir mer en formsak. Jag tillhör inte direkt någon av grupperingarna. Jag är mer som alla andra. 
Husvill i EU-valet. 
Jag har nu försökt råda bot mot detta. Gav mig ner till Lomma kommunhus, där man kan förtidsrösta. Försåg mig med de valsedlar som bjöds ut. 
Hem och borrade i alla namnen som gärna vill bli kryssade i valet. Upptäcker att jag inte känner en enda människa. Alla hundratals sugna EU-medborgare på valsedlarna är helt okända för mig. 
Vissa namn sticker ut. 
Sara Skyttedal (kd) har fått snurr på sitt namn. Redan 2006 var hon med i den illustra tävlingen, Fröken Sverige. Gick till final. Bra så. EU parlamentet kan behöva en skönhetsdrottning.
Lite glamour skadar aldrig.
Annars är det tunt med kända namn. 
Det slår mig, att det inte finns någon Lommabo alls, bland alla hundratals namn som får mina trötta ögonlock vibrera. 
Nej, klokare blev jag inte. Bara ännu mer förvirrad, men så fyller jag också 73 år i sommar. Tänk på det. 
Så jävla enkelt är inte livet.

Inga kommentarer: