lördag 13 augusti 2022

Mitt möte med vandraren med eget parasoll vid Lomma Beach

 

Det är möjligt att du också har sett honom. Vandraren vid Strandpromenaden ut efter Lomma Beach i Lomma. När jag svängde in på Strandpromenaden under lördag förmiddag såg jag honom. 
Vandraren med ett uppspänt parasoll över huvudet som skydd mot dagens vildsinta sol. Väl påpälsad verkade han också vara: stuvad ryggsäck, rejäla vandrarkängor och en promenadkäpp. Man kan lugnt säga att mannen gjorde avtryck. Jag blev nyfiken. 
Vem var han, för det var en mansperson? 
Så jag stannade till. 
Presenterade mig. 
Väluppfostrad som jag är. 
”Och jag heter Kenneth och kommer från Boston, USA,” berättade vandraren på perfekt svenska för mig och fortsatte: ”Jag har vandrat från Utvälinge, söder om Hässleholm till Lomma (ca 9 mil, min anm.) Sov över på Lomma Camping. Nu ska jag vandra vidare till Lund och ta tåget hem till Stockholm.” Sedan log Kenneth. 
Det visade sig att hans mormor från Borås och farfar från Blekinge utvandrade i sin tur till USA och trakterna av Boston, Massachusetts.  
Nu har Kenneth 76 år sedan många år invandrat tillbaka till Sverige. Arbetat som brevbärare av alla yrken. Numera pensionär och en äkta vandrare med ett fungerande eget konstruerat solparasoll som skydd. 
Det är allt tur att världen har sådana udda personer som Kenneth med eget vandrar parasoll. Trevlig är han också, så det så. Fast det verkade trots allt vara i varmaste laget, denna ljuvliga men svettiga dag i Lomma. 
”Får se. Kanske jag tar bussen från Lomma till Lund. Går det någon buss?” 
"Visst gör det det. Kanske bäst så i värmen,” svarade jag och sa lycka till.


 

1 kommentar:

Anonym sa...

Väldigt intressant karaktär! Fin text