måndag 24 augusti 2020

10-års jubileum Lomma: När Alf med Trellegräv lade Centrumtorget i spillror

Den väldiga maskinen med Alf bakom styrspakarna, åt sig obevekligt in i byggnaderna kring Centrumtorget i Lomma. 
Den första rivningsveckan i augusti för 10 år slutade i solsken, och rök och damm. Lommaborna följde skådespelet med gapande munnar. 
Förvåningen minst sagt stor. 
”Det har gått bra, men det är mycket att sortera. Därför tar det sin tid,” berättade Alf för mig och kliade sig i skägget. 
Sedan var turen kommen till det som varit bibliotekets sunkiga lokaler. Personalen fick sätta ut hinkar i lokalen, när det regnade. 
Snacka om sur arbetsplats. 
Den första bilden här nedanför visar två tomma hål. Dörrarna redan rykt in till restaurangen. På övervåningen fönstren till biblioteket och en populär utställningshall. Även Carlssons, frisören, lokal som fanns på första plan samt Systembolaget skulle Trellegräv med Alf obönhörligen tugga i sig. 
Det kan komma mera.
Jag har ett enormt bildmaterial av hur Centrumtorget i Lomma revs för 10 år sedan. Då var det en vardag i den väldiga ombyggnaden av Lomma som faktiskt pågår än i denna dag. Intresset efter gårdagens inlägg enormt. 
Inte konstigt alls. 
Många nyinflyttade har inte den blekaste aning om rivningen. Jag är säker på både en och två blir paffa över mitt bildmaterial från en svunnen tid.. 
Inte nog med det.
Mina bilder har blivit historiska. 
Sug på den karamellen, Gott Folk.

Inga kommentarer: