tisdag 14 mars 2023

Lomma kommuns trygghetslarm fungerar inte utomhus-röksignal för kalla på hjälp

 

Saker och ting kan bli komplicerade i vårt tekniska tidevarv. Jag har numera ett trygghetslarm i mitt hem. Det är en ful klocka-se bilden här ovanför till vänster-i en ful rem på min handled. En säkerhet OM jag skulle falla i golvet inomhus i mitt hem. Då trycker man på knappen och larmcentralen kopplas in. Hjälpen rycker ut. Trygghet inte minst för familjen om far skulle ramla omkull. 
Inomhus, vill säga. 
Utomhus är trygghetslarmet stendött. 
Funkar alltså inte utomhus. Då får man ta till röksignaler för kalla på hjälp. Om man nu ska göra sig lustig över Lomma kommuns ålderstigna stationära system. För det finns betydligt modernare trygghetslarm. 
I Lund kommun har man numera det senaste i branschen. Ett mobilt trygghetslarm. GPS- eller positionslarm som fungerar utanför hemmet med många funktioner som skapar extra hög trygghet. 
I Örebro län har nio kommuner infört mobilt trygghetslarm. Alla är nöjda. 
Fungerar utmärkt. 
Jag tog kontakt med socialchefen, Ajsela Music, i Lomma kommun. 
Är det inte tid införa mobilt trygghetslarm? 
Ut med det gamla. Ett system som är mer än 25 år gammalt. ”Nej, det är inte aktuellt,” svarade Ajsela Music mig. Det blev genast dålig stämning. 
Socialchefen som är ytterst ansvarig för oss åldringar, hade inte det minsta intresse för det mobila trygghetslarmet. Högst egendomligt.
Jag betalar 330 kronor i månaden för ett trygghetssystem som inte fungerar utomhus. En släkting till mig, bosatt i Lunds kommun, betalar för en betydligt höjd säkerhet hundralappen mindre. 
Någon jävla ordning för det faktisk vara, Ajsela Music. Det är aldrig vackert när någon spelar falskt i en symfoniorkester.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Lomma kommun är bevisligen inte intresserad av sina äldre medborgare, detta har ju Sydsvenskan beskrivet i flera artiklar. Kvittar nog hur många chefer som slutar och börjar. Tyvärr.

Anonym sa...

Dom köper väl smet ut henne