fredag 16 april 2021

Vaccination mot covid: I morgon möter jag frälsaren på Lomma Vårdcentral

 

I bibeln står det att ängeln säger till herdarna: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket.I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren.” 
I verkligheten är Davids stad i mitt fall Lomma Vårdcentral. Messias vaccinationssprutan mot covid-19. Sköterskan ängeln som ombesörjer det hela. 
Frälsaren kommer äntligen i morgon i en av mina överarmar. Det är nämligen det som allting handlar om numera. 
Sprutan. 
Kan konstatera, att denna veckan har medborgare i Lomma sprutats för glatta livet. 
Alla pratar om det. 
Precis alla. 
Ingen undantagen. 
I morse-fredag-vaknade jag till en presskonferens med Lena Hallengren. Nya besked och riktlinjer till alla som fått första sprutan. 
Håll ut i minst tre veckor. Sedan får alla vaccinerade träffa fler människor inomhus och gemensamma aktiviteter kan återupptas inom äldrevård. Efter tre veckor bedöms skyddet vara bra, men se till att ta den andra dosen. Ingen vaccinerad får bidra till trängsel. Alla måste fortsätta hålla avstånd. Även vaccinerade personer ska testa sig för sjukdom. 
Trängsel i en lokal bidrar till smittspridning, fortsätter Hallengren vidare.Vaccinering innebär inte en hundraprocentig garanti för att inte sprida sjukdom, heter det också. Därför ska även vaccinerade personer testa sig vid symptom och stanna hemma vid sjukdom. Det går även bra krama barnbarnen minst tre veckor efter du fått första sprutan. 
Frälsaren är kommen, sanna mina ord. I morse var det Lena Hallengren.

 

Inga kommentarer: