onsdag 16 december 2020

Haveri äldrevården: Stefan Löfven gömde sig-Lena Hallengren ensam i orkanen

 

Landets socialminister Lena Hallengren(S), har det ovanligt tufft i pandemins ruggiga tidevarv. 
Igår-tisdag-totalsågade coronakommissionens ordförande, Mats Melin, regeringens arbete med bland annat smittspridningen inom vård och omsorg om oss äldre. 
Det fanns inget förbarmande i kommissionens rapport. 
Totalt har mer än 7500 svenskar avlidit i covid-19. En förfärlig siffra som till större delar kommer från en havererad äldrevård i landet. 
Det blåste med andra ord upp till orkan i den direktsända presskonferensen. Yttersta ansvaret för detta haveri har alltså regeringen. 
I stormens öga mol allena stod Lena Hallengren från regeringen. Utslängt till vargarna. 
Hon borde naturligtvis haft landets statsminister Stefan Löfven(S) vid sin sida. Varken Tage Erlander, Olof Palme, Göran Persson, Carl Bildt eller Fredrik Reinfeldt, tror jag inte skulle lämnat en minister vind för våg i detta prekära läge. 
Nu satt Stefan Löfven och tryckte i regeringskansliet. Bortblåst redan innan styv kuling tog i.
Tog han inte den förödande rapporten på allvar?
I landets förtvivlande coronaläge längtar svenska folket efter Stålmannen. Någon som slår näven i bordet och visar var skåpet skall stå. Ingen mesig figur som springer och gömmer sig när det blåser upp till orkan. 
Jag tyckte faktiskt synd om Lena Hallengren som för övrigt fyller 47 år på självaste juldagen. Jo, hon överlevde på målsnöret med en bedjande blick orkanen som Mats Melin släppte loss. Stefan Löfven kanske la en patiens. 
Idioten klarar nog även jag av.

 

Inga kommentarer: