Lingon och mjölk i ett
avlångt dricksglas. Förgyll gärna härligheten med en överbliven
potäta.
Där har ni den optimala efterrätten (desserten) som ni
aldrig kommer få se i kockeriet, Kockarnas kamp. Över huvud taget
aldrig någonsin i det rikliga matlagningsutbudet i TV. Det är helt
enkelt för enkelt att laga.
Inte fint nog, om ärligheten ska fram.
Själv älskar jag efterrätten. För det här är en efterrätt från
det svenska ”bonnariket”. Lika gammal som lingonröda tuvor i
Småland.
Enkelt som en plätt slå samman.
Ingen dessertkrångel i
klass med crème brûlée eller pannacotta
med salta kaksmulor.
Så här gör du.
Ta ett avlång vanligt
dricksglas. Skuffa upp några skedar lingonsylt i glaset. Häll i
mjölk. Rör om. Har du en potäta över efter måltiden, smakar den
utmärkt till denna enkla efterrätt. Svårare än så är det inte.
Överkurs: du kan också toppa med smulat hårt bröd.
Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar