lördag 7 november 2020

(uppdaterad) Influensasprutan i Lomma-morgonens köer kapade

 

Full rusch när Vårdecentralen öppnade klockan åtta i morse. Två timmar senare tomt på Lommabor. Fritt fram och snabbt få årets influensaspruta.
"Ja, två timmar senare har vi tomt. Köerna har betats av, vilket är utmärkt. Det har gått snabbt. Känns bra", säger Sirkku Dahlberg till mig som alltså är en nöjd verksamhetschef för Lomma Vårdcentral. (texten fortsätter efter bilden)

Så här såg det ut kvart i åtta i morse. Långa köer till Vårdcentralens vaccinationsintag redan innan man öppnat klockan 8.00. 
Tydligen är det många som hörsammat Folkhälsomyndighetens råd att ta årets säsongsspruta mot influensan. 
I Lomma öppnar Vårdcentralen upp med sju vaccinatörer under lördag samt nästkommande lördag den 14 november (8-17). OBS! Inte söndagar som jag felaktigt skrev tidigare.
Lång före portarna öppnades växte köerna i morse. Lommaborna var noga med att hålla avstånd, därför blev det snabbt jättelånga köer.
Årets influensaspruta anses viktigare än någonsin med tanke på covid-19.

Vid tio-tiden var det alltså tomt på folk. Det gick snabbt. "Ja, vi är mycket nöjda, så här långt kommen på dagen. Än är den inte slut. Vi ger influensasprutan fram till klockan 17.00 idag lördag," fastslår Sirkku Dahlberg.


 




 

Inga kommentarer: