fredag 13 november 2020

Lommas nya tågstation utan biljettautomat-blev 15 sopkorgar!

 

Här sitter Lommabon, Karsten Bringmark, med en av stationens sopkorgar. 
Biljettautomaten lyser med sin frånvaro. 
Karsten är numera en pensionerad journalist som förgyller pensionärslivet med kommunalpolitik. Är ledamot för socialdemokraterna i miljö-och byggnadsnämnden i Lomma kommun. 
Till sin förvåning upptäckte Karsten Bringmark, att det inte fanns några biljettautomater uppsatta vid Lomma nybyggda tågstation. 
Invigningen sker den 12 december i coronans tecken och hålls digitalt. 
”Här finns många andra tekniska finesser, men inga biljettautomater. Det är för dåligt. När jag undersökte saken har jag fått till svar att biljett kan köpas via en app eller på tåget. Hur ska man hinna med det, när det tar endast sju minuter in till Malmö,” betonar Karsten Bringmark med kraft till mig. Så sant som det är sagt.
Vi äldre är numera med ålderns rätt mer sugna på en napp än en app, om man nu får skoja till det. Många äldre föredrar faktiskt en biljettautomat före den moderna smartphone tekniken. 
Varför ska det vara så svårt att förstå det? 
Finns det inget hjärta kvar? 
Istället kan jag räkna till minst ett 15-tal sopkorgar. Miljöpartisterna borde vara nöjda.
Nu har Karsten Bringmark bestämt sig för att kriga för biljettautomater på Lommas nya fina tågstation. Något som faktiskt borde vara en självklarhet. 
Heja Karsten! 
Stå på dig. 

 

1 kommentar:

Unknown sa...

Bra och läsvärd kommentar! Varför sksll man behärska smart telegonteknik? Visserligen har jag en men misslyckades med att installera swish trots hjälp av DN mycket datakunnig god vän! Jojokortet var bra men det passade väl inte den unge trafikdirektören Linus Eriksson.