lördag 14 november 2020

Lördagens influensaspruta i Lomma-tomt på folk

 

Förra lördagen och denna lördagen var det sprutlördag på Vårdcentralen i Lomma. 
Den sköra befolkningen 65-plus erbjöds en gratis influensaspruta. Enligt Folkhälsomyndigheten en nödvändighet i coronatider. 
Befolkningen hörsammade kallelsen. Förra lördagen var det ca 900 Lommabor som besökte Vårdcentralen för få en influensaspruta. 
Det gick hur smidigt som helst. Välorganiserat som en besökare uttryckte det. 
Idag-lördag-var det så åter tid för en ny sprutdag (8.00-17.00). Jag tog en tur ner vid lunchtid för kolla in om det blev någon anstormning. 
Det blev det inte. 
Det var helt tomt på folk. 
Borden med stolar som var utställda, för man skulle kunna fylla i en hälsodeklaration gapade tomma. Inte ens på morgonkulan då man öppnade fanns det någon kö. 
Endast TVÅ personer. 
”Allting har gått hur smidigt som helst. De flesta passade nog på ta sprutan hos oss förra lördagen. Idag har det så här långt kommen på dagen varit tomt på folk,” säger personalen till mig som kan vara nöjda över ett välorganiserat arbete. 
Nu laddar Vårdcentralen i Lomma om. 
Region Skåne har redan flaggat för en nyårsklapp. Vaccineringen mot helvetet på jorden, covid-19. Sprutor och kanyler lär redan, enligt dagens Sydsvenskan,vara inköpta. Planeringen pågår för hur ett covid-19-vaccin ska skickas ut över Skåne. 
Så årets influensaspruta får ses som en träningsrunda bland landets Vårdcentraler. 
Jag som befinner mig i riskzonen kommer som ett skott. 
Hörde ni det, Lomma Vårdcentral?
Sydsvenskan idag:

 

 

Inga kommentarer: