torsdag 24 september 2020

Svenska Fotbollförbundet sågar-utan läst Olof Lundhs bok

 

Det är en märklig sågning som förbundet går loss med. De tunga grabbarna går ut på bred front med sågklingan. Trots att ingen har läst Olof Lundhs senaste bok, ”Landslaget enligt Lundh”, sågas den rakt upp och ner. 
Visserligen är klingan rostig, men ändå. 
Landslagets dåvarande chef, Lasse Richt, säger till Sportbladet: ”Jag har inte läst den men jag läser å andra sidan inte Kalle Anka heller. Så jag tror inte att jag läser den här boken. Och som allt han (Lundh) skriver så slirar och skarvar han – och överdriver. Men det är väl för att han vill ha klick och tjäna pengar. 
Ord och inga visor. 
Kanske inte så konstigt att klingan är rostig. 
Det som väcker ont blod är Lundhs beskrivning av hur Zlatan Ibrahimovic bröt ner sina lagkamrater i landslaget. 
Förbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand, sågar vidare: ”Den svartmålning som nu görs av Sveriges största och främsta fotbollsspelare genom tiderna, den ställer jag inte upp på.” Sedan utvecklar han tankegångarna medan förbundets ordförande, Karl-Erik Nilsson, som vanligt mumlar i sitt skägglösa ansikte. 
Det vi ser är en klassisk sågning. 
De tunga gossarna har inte läst boken, men sågar för brinnande livet ändå. Det är väl bara Donald Trump som kan leva upp till den bedriften. 
Rätt skamligt, faktiskt. 
Själv har jag inte läst boken. 
Om allt funkar ska den dyka upp med en hemleverans i kväll. Vi får väl se om jag efter läst boken, överlever Lundhs vilda swingar.
Spännande fortsättning lär följa. 


Inga kommentarer: