tisdag 2 april 2019

Skjortan

När Malmö FF spelade upp sig från superettan till allsvenskan 2001, köpte jag mig en ljusblå skjorta. Meningen var att min skjorta med rätta färgen, skulle ge den kraft från ovan som kunde behövas, i den framtida kampen om mästerskapstrofén i allsvenskan. 
Sedan dess har skjortan tillsammans med MFF skördat stora framgångar (6 SM-guld). Spelare har gått och kommit. Nya stjärnor har tänds i den ljusblåa klubbdressen. Åren har spelats av. SM-gulden har på ett ungefär ramlat in med jämna mellanrum. Min skjorta-kalla den gärna supporterskjorta-har hängt med under alla år. 
Numera en succéskjorta. 
Tidens tand sliter, heter det som bekant. 
Skjortan på väg falla samman i bitar. 
Inför årets allsvenska premiär krävdes en större operation med Singer, symaskinen. En stor reva blottade ena armen. 
”Skjortan. Den är körd,” sa hustrun. 
”Nä, inte alls. Singer fixar det,” löd mitt svar. 
Så fick det bli. 
I premiärmatchen mot Häcken, satt jag där som vanligt i min älskade (MFF) skjorta. På grund av sjukdom, är det TV-soffan som gäller. Skjortan har även varit framgångsrik i det läget. Tre  SM-guld i soffan . 
Efter matchen mot Häcken (1-1), var både skjortan och innehållet i den rätt så förbannad. Det var alldeles för många spelare i det ljusblåa laget som inte gjorde jobbet. Andra sidan. På lördag är det tid igen. 
Sundsvall borta. 
Jag sitter där som vanligt i TV-soffan med min skjorta. 
Förlust och den slitna kanten på kragen börjar skava. 
Se bild här nedanför av den malätna kragen och hur Singer opererar skjortans arm. Det finns byxor och så finns det skjortor. 
Ack ja.

Inga kommentarer: