fredag 12 april 2019

Byt ut döden mot lekar-ta hem IS-barnen

Under helgen som gick, förvandlades Centrumtorget i Lomma till något av barnens paradis. Kalasborgens alla kuliga aktiviteter-se bilden från Jöran Lindkvist på löpet-varvades med spunnet socker. 
Lommabarnen rosiga av förtjusning. Det sprudlade av glädje, solsken och glada barnskratt över hela Centrumtorget. 
Jag satt stilla i en hörna, med min el-skoter. Studerade kalaset på säkert avstånd. Fångade in ljudet. De förskräckta skriken från de väldiga rutschbanorna. Möjligen var den skrällande musiken i högsta laget, för en äldre mans öron. 
Det är alltså så här riktigt glädje ser ut i verkligheten. Mitt sinne fylldes av dystra tankar. IS-barnen. 
Det talas om att Sverige ska ta emot 80 svenska barn. Många har redan fått sina små liv krossat av idiotisk korkade föräldrar som är döda nu. Politikerna säger si och så och Margot Wallström gråter, utrikesministern. 
”Vi måste ju agera humanitärt. Hjärtat brister hos alla som ser barn som lider på det här sättet,” säger hon. 
Sedan händer i stort sett ingenting. Detta när det blinkar rött ljus. 
Många barn är svårt sjuka. 
Många barn är allt för små barn. 
Alla barn, ska vara glada barn. 
Flera kommer inte att överleva. 
Andra skadade för livet. 
Kära vänner, vissa må tycka det är åt helvete ta emot dessa barn. En annan gång kanske det handlar om ditt eget barn eller barnbarn. 
Har ni tänkt på det? 
Tankar som ingen vill tänka. 
Ta hem IS-barnen. 
NU!
Margot Wallström på Facebook under fredagen: 
"Regeringen arbetar nu intensivt för att barn med koppling till Sverige som befinner sig i Syrien får den hjälp de behöver. Det ska inte råda något tvivel om att regeringen gör vad vi kan för dessa barn och om möjligt ska de föras till Sverige. Varje fall måste hanteras individuellt. Barnen befinner sig i olika situationer, vissa kanske föräldralösa, andra med föräldrar gripna för handlingar de begått för IS. Att identifiera svenskar, som kan vara födda på plats, är svårt. I det största lägret finns ca 76 000 personer. Vi står i kontakt med internationella röda korset som finns i lägren. Det är av största vikt att barnens situation hanteras rättssäkert och med barnens bästa i fokus. Internationella aktörer, svenska myndigheter och svenska kommuner, som kan vara mottagare av barn, måste samverka. Läget i lägren är svårt och därför är det mycket viktigt att även det humanitära arbetet intensifieras, så att mat och mediciner når fram. Regeringen har nära kontakt med övriga nordiska länder så att vi agerar gemensamt och på liknande sätt."

Inga kommentarer: