måndag 22 april 2019

Påskkrasch i humorvärlden-från president till smocka på Facebook

Komikern Volodymyr Zelenskiy, 41, blir Ukrainas nya president. Någon politisk erfarenhet, har han inte. Det enda han kan, är dra roliga skämt. Om man nu älskar roliga skämt på ukrainska, vill säga. 
Kan ni tänka er Robert Gustafsson bli ny statsminister i Sverige efter Stefan Löfven? Nej, kunde just tänka mig det. 
Två andra kandidater kunde vara Peter Wahlbeck eller varför inte Jesper Rönndahl? Nej, kunde just tänka mig det. 
Det där med Ukrainas komiker som president, trycker jag både är roligt och sorgligt: roligt för det luktar enfaldig galenskap i landet (om det nu är så jävla roligt), sorgligt för det är bara så sorgligt som det nu kan bli. 
Trodde nu i min enfald att svenska komiker, skulle hugga åt sig poänger med det komiska ukrainska presidentskapet. 
Fel fick jag. 
I stället skickade komiker Wahlbeck, i väg en praktfull påsksmocka om Dips på Facebook till komiker Rönndahl. 
”Tittade i 15 minuter på vad tror är det sämst jag sett på flera år på SVT. Otroligt dåligt. Filmarbetet är så dåligt att det kan användas i skolor som ett skolexempel på katastrof. Hur kan sådan här skit löpa igenom alla chefer på SVT från idé till färdigt produkt. Ett företag i fritt fall. För djävligt också med tanke på alla bra programförslag jag fått nej på. Helt otroligt,” skriver Peter Wahlbeck i sin bittra påsksmäll. 
Jesper Rönndahl bemöter råsopen: 
”Äntligen nån som inte gillar Dips! Trodde det var en psykoskonspiration för att hålla mig på bra humör. Men visst suddar hans sista mening det lite?” 
Roligare än så, är alltså varken Peter eller Jesper. Däremot ska det bli spännande, få följa om den ukrainska befolkningen sätter skrattet i halsgropen. 
Gud vad skoj livet är. 
Heller hur Peter och Jesper?

1 kommentar:

Unknown sa...

Har läst någonstans att Zelinskiy är jurist. Inte bara komiker. I så fall en helt perfekt kombination för en president. Håller tummarna.