torsdag 27 april 2023

”Jag vill också bli president i USA”

 

Precis så här kände jag mig. Något skruttigare än vanligt, när Joe Biden förkunnade att han satsar på en ny presidentperiod. Världens tuffaste jobb, sägs det. Bara knep och knåp för få samman världen med stökiga ryssar som bankar på dörren. Natt som dag. 
Om Biden väljs om i november 2024, har människan seglat in på sitt åttiotredje(83) levnadsår. Då är risken stor man fastnat i följande hinderbana: diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet (Osteoporos), stroke, demenssjukdomar, depression, ångestsjukdomar, värk här och där och självmord. Rangordningen fick jag Googla fram. En av sjukdomarna kan räcka för sänka en stackare till den eviga vilan.Det går också vända på saken. 
Amerikanarna har ingen åldringsnoja som vi lider av. De ser åldrandet som en utmaning. 
Tuta och kör, liksom. 
In grand old Sweden begravs vi gärna på ett äldreboende. (texten fortsätter efter bilden)
Kommer tänka på min vän, Aage R. Møller(bilden). Han var en amerikansk professor i kognition och neurovetenskap vid, University of Texas Dallas. 
Världsberömd forskare inriktad på neuroplasticitet, intraoperativ neurofysiologi och diverse kvalificerade undervisningsämnen. 
En del av hans forskning handlade om auditiv neurofysiologi, neuroplasticitet och tinnitus. Skrev otaliga lärda böcker och artiklar i ämnet. 
Han dog 90 år gammal 2022. 
I full karriär. 
Mitt i steget, så att säga. 
90 år gammal!
Glasklar.
Visst kan vi åldringar. 
Go on, Biden!

 

 

Inga kommentarer: