fredag 14 juni 2024

Lomma käbbel: Nytt kommunhus och gymnasium slutar med en parkbänk?

 

Moderaterna med kommunhövdingen, Robert Wenglén(M), har hamnat i en prekär situation. Folkomröstningen visade en förkrossande majoritet för stoppa bygget av ett nytt kommunhus och gymnasieskola i Lomma. Folkviljan i kommunen vill varken ha det ena eller det andra. 
Nu finns det två vägar att gå. 
Antingen skrotar Robert Wenglén(M) sitt ögonprojekt. Erkänner sig besegrad i grunden. Satsar på något helt annat som får invånarna att smacka av förtjusning. Lämnar dagens kommunanställda fortsättningsvis spridda för vinden. Vad alla som protesterar vill ha i stället framgår inte. Får jag då föreslå en grön oas med någon gedigen parkbänk, att vila akterkastellet på. 
Centrumparken heter mitt inte allt för fantasifulla förslag. Namnet väl inarbetat. Finns på otaliga platser i landet. Så till slut det sämsta. 
Ett stopp av dagens bygge kommer kosta oss skattebetalare 10-tals miljoner kronor. 
Minst. 
Kanske mer ändå. För klara den biffen kommer åldringsvården och skolan drabbas svårt. Sedan kostar även en anläggning av en Centrumpark mitt i Lomma, sina sköna stålar. Nej, moderaterna med Robert Wenglén(M) i spetsen, kör över folkomröstningen med grävskopor. 
Det blir både ett nytt kommunhus och en gymnasieskola i framtiden. Något annat finns inte. Kommunfullmäktige sa redan i mars ja till planerna. 
Då blir det så också. 
Ett beslut som räknas, nämligen.

 

Inga kommentarer: