När Calle Rockbäcks
Blogg var ung och busig, hittade jag på en kul variant till
påskbordets matfröjder. Jag gömde helt enkelt en sillbit i ett
kokt ägg. Smyckade bland annat med rödlök och toppade med rom.
Allt serverades på en grov brödskiva. En lustifikation som skapade
munterhet kring påskbordet. Det är 14 år sedan jag uppfann
nymodigheten som jag valde kalla för en Blegg. Inte det mest
begåvade ordet precis. Kallades också för världens första
bloggmat.
Blyg har jag aldrig varit.
Helt enkelt ett Kinderägg som
går att äta.
Lustigt så säg.
Här nedanför kommer ett bildsvep
med receptet i undertexterna. Testa gärna.
Gott blir det.
Jag lovar också ett gott
skratt.
Och du.
Glöm inte snapsen (klicka gärna på bilderna, texten blir större):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar