lördag 8 april 2023

Äggstra! Skapa påskbordets överraskning-Kinderägget som går och äta


 

När Calle Rockbäcks Blogg var ung och busig, hittade jag på en kul variant till påskbordets matfröjder. Jag gömde helt enkelt en sillbit i ett kokt ägg. Smyckade bland annat med rödlök och toppade med rom. 
Allt serverades på en grov brödskiva. En lustifikation som skapade munterhet kring påskbordet. Det är 14 år sedan jag uppfann nymodigheten som jag valde kalla för en Blegg. Inte det mest begåvade ordet precis. Kallades också för världens första bloggmat. 
Blyg har jag aldrig varit. 
Helt enkelt ett Kinderägg som går att äta. 
Lustigt så säg. 
Här nedanför kommer ett bildsvep med receptet i undertexterna. Testa gärna.
Gott blir det.
Jag lovar också ett gott skratt. 
Och du. 
Glöm inte snapsen (klicka gärna på bilderna, texten blir större):

 


Inga kommentarer: