tisdag 13 december 2022

Ja till ett 58 meter högt Spahotellet i Lomma

 

Miljö-och Byggnadsnämnden i Lomma kommun sa i kväll-tisdag-ja till CA Fastigheters planer på bygga ett 58 meter högt Spahotell med friluftsbad i Lomma. 
Det blev en livlig debatt i nämnden. Moderaterna framhåller den unika möjligheten med ett sådan storhotell i kommunen. Socialdemokraterna tog strid om höjden. Fick emellertid vika ner sig. Det visar sig att detaljplanen tillåter en höjd av 12 våningar. 
Däremot fick man med en protokollsanteckning. Likaså Fokus Bjärred som tycker huset är fult.
När det gäller Alis handel meddelar Jens Thystrup(M), nuvarande ersättare och tillträdande Ordförande i Miljö- och Byggnadsnämnden följande: 
”Kommunen och styrande politiker ser mycket positivt på Ali:s verksamhet och utbudet av färska frukter och grönsaker. Frågan som har varit på bordet är att inget bygglov har funnits på det angränsande tältet. Med tältet har det vidtagit rättelse och det är nedmonterat, detta innebär att ärendet är struket på kvällens nämnd. ” 
Kan tilläggas att om inte tälten revs riskerade Ali få 120 000 i vitesföreläggande.

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tältet har vidtagit åtgärder.....etc. Det var ett duktigt tält

Anonym sa...

Hade varit bättre att hjälpa än stjälpa

Anonym sa...

”Kommunen ser positivt på Alis verksamhet”?? Nu har ju halva möjligheten till intäkter tagits bort! En väldigt prydlig blåvit paviljong med små fönster i kunde inte accepteras mitt emot en mycket trist p-plats (säkert med bygglov). Inte hade kommunen kunnat ge bygglov på denna tomt som, enligt rykten, planerats för rivning?