torsdag 22 december 2022

Hårda klappar till elaka gossar-dansar fan så illa

 

När jag var barn, fick jag en julafton en cowboypistol i julklapp. Ni vet en sådan där som laddades med ett knallpulverband. Lyckan total. 
Sov i min cowboyhatt-och pistol under julnatten. Däremot fick jag inte avlossa mitt vapen inomhus. Vuxenvärlden avskydde lukten av knallpulver. 
Det där förstod jag mig aldrig riktigt på. Det som doftade så gott. Tack vare min cowboypistol förstår jag också hur lycklig Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var i Vita Huset igår onsdag. President Biden uppträdde som jultomte. Luftvärnssystemet Patriot, kan sättas in mot Putins anfallskrig. En hård julklapp mot elaka gossar. 
Rätt i galningen Putins face. 
Därmed tar USA ett jättekliv in i kriget. 
I Huntsville i Madison County, Alabama jublas det. Rocket Center som staden också kallas för, tillverkas dessa helvetesvapen. 
En lönande industri. 
Vinstmarginalen ca 40 miljarder riksdaler om året. I staden står det också prototyper av diverse raketer uppställda som statyer. Jag vet. 
Har en gång i tiden bott på Days Inn i staden. Nej, jag var inte där för köpa några raketer. 
Nu undrar ni väl lite till mans om Zelenskyj sov med en Patriot i en av Vita Husets sängar? 
Det tror jag inte. 
Även om lyckan påtaglig. 
Han fick inte heller bränna av en raket inomhus. Knallpulver mot en stridsspets M248 splitterladdning med oktol( risk för massexplosion). 
Ni förstår själva. 
Lika barn leka bäst.

 



Inga kommentarer: