tisdag 27 december 2022

Nyårsfyverkerier: Lomma sätter ner foten-Sidney öser på

 

Den översta bilden är Lomma kommuns illustration till restriktioner inför nyårsfirande med raketer. Kostar inte många korvören. 
Den understa bilden är från Sydney Harbour Bridge, Sydney Opera House och pråmar i hamnen. Fullt ös för 40-50 miljoner kronor. 
För dessa sura skattepengar får Sidneyborna världens häftigaste fyrverkerishow. 
Stackars hundar och katter. 
I Lomma gäller följande: 
På nyårsafton från kl. 18.00 till följande dag kl. 02.00 är det tillåtet att använda fyrverkerier på offentlig plats, utan tillstånd från polisen. Övriga tider är det inte tillåtet. Inom 100 meter från kvarteren där det finns vårdboenden gäller förbudet under hela året. Alltså även under nyårsafton. 
Ja, så vill man folk ska vara nyktra. 
Säkerheten, gott folk. Så ni inte skjuter skallen av er. Ganska klokt men svårt att efterleva. Det rör sig trots allt om en av årets största supardagar i Svea Rike. Den andra är midsommarafton, om någon undrar. 
Min svägerska berättade en gång, att efter juldagarnas matfester kom gallstensanfallen till akuten. Nyår sönderskjutna fingrar och händer. I Sidney, Australien, festar man däremot på för glatta livet i krutröken. 
Vi avrundar med en liten ros från alla kommunens hundar och katter till Bolist i Lomma. 
De skriver på Facebook: 
”Vi har valt att inte sälja fyrverkerier detta året. Hoppas på er förståelse. Men vi har marschaller, tomtebloss, himmelslyktor, glitter och glamour.” 
FOTNOT. Länken till Lomma kommuns fyverkerirestriktioner.

 

Inga kommentarer: