fredag 9 december 2022

Lomma kommuns stridsåtgärd mot elkrisen-läget akut

Nu är vi alltså där. Du kan komma få hacka tänder i ditt eget hem. Frånkopplad från elen. Duscha i iskallt vatten. Hur kul är det?
Tacka våra politikers handel och vandel med landets elproduktion de senaste årtionden för det. 
Uselt måste jag säga. 
Skäms på er.  
Redan i slutet av november körde Lomma kommun ut följande. OBS! Berör inte ditt hem. Kan ändå vara bra ha koll på:
 
Gatubelysning kommer fortsatt hållas tänd, men anpassas så att den lyser under de timmar då det är mörkt så att elförbrukningen kan minskas något. Vi väljer att inte släcka ned helt eftersom vi ser risker i trafiksäkerhet och den upplevda tryggheten.
 
Temperaturen i kommunala byggnader sänks med en grad. Verksamheter som äldreboende, LSS, och förskolor är undantagna.
 
Kommunen beslutade på kommunfullmäktige 10 november om utökade åtgärder för att effektivisera ventilation, installera solpaneler på tak till kommunala byggnader samt att skynda på utbyte av gatubelysning till LED med mera. Detta får dock effekt längre fram och påverkar inte elförbrukningen under vintern 2022.
 
Julbelysning i parker samt på gator och torg kommunen – vissa förändringar görs, men det kommer finnas juldekoration i alla delar av kommunen.
 
I kommunens skolor, förskolor och äldreboenden prioriterar vi julbelysning i lokalerna, dock i mindre omfattning än tidigare år. Energibesparingen för att ta bort dessa helt är så pass liten att det inte motiverar den negativa upplevelse som det medför om de skulle tas bort helt.
 
Samtliga kommunala lokaler kommer att vara nedsläckta under de timmar på dygnet då de inte används. Det gäller däremot inte utebelysningen eftersom det kan innebära ökad risk för skadegörelse. Trygghetsvärdar kommer hjälpa till att släcka på de ställen där det missats 
 
Eftersom bastuaggregat drar mycket el för att fungera så kommer dessa att stängas av i de kommunala lokaler som de finns i under den tid som elförsörjningen är ansträngd. 
 
Statsminister Ulf Kristersson sa vid regeringens presskonferens idag. 
” Läget är relativt akut. Vi vill inte skapa panik.” 
I nästa sekund körde han ut följande meddelande( Goddag yxskaft):

 


 

1 kommentar:

Anonym sa...

Tacka Maud Olofsson och Co för eleländet! Innan fungerade det utan problem ...🤨🤑🥴