tisdag 13 december 2022

Uppdaterad: Lommas hetaste potatisar-Alis och lyxhotellet framtid avgörs idag-så slutar det

 

Idag-tisdag-sammanstrålar ledamöterna i Miljö-och byggnadsnämnden i Lomma kommun på Flädie Mat & Vingård. Fast före julbordet avnjuts, kommer två ärenden som väckt rabalder avgöras. 
Vi börjar med det krångligaste. 
Alis handel med frukt och grönt ska bort. JM vill bygga lägenheter på tomten i framtiden. 
Ali har skaffat moteld. 
Inte mindre än 4000 kunder har skrivit på namninsamlingen. Populära Ali måste få bli kvar eller skaffa nya lokaler åt honom. Tungt artilleri. 
Då hamnar vi plötsligt i vinjettbilden här ovanför. Ali gifte sig med Sarwa hemma i Kirkuk, Irak, 1993-se bröllopsbilden till vänster. Kriget fick paret fly till Sverige, för mer än 20 år sedan. Några år senare byggde de upp en framgångsrik torghandel på Centrumtorget i Lomma. 
När torget revs flyttade Ali in i den nuvarande lokalen. Sedan har framtiden varit oviss. 
Jag tippar på att nämnden ger JM i uppdrag att fixa nya likvärdiga lokaler åt Ali. Därmed hoppas man kunna runda de 4000 namnunderskrifterna.
När det gäller lyxhotellet med spa samt ett friluftsbad är situationen helt annorlunda. Det borgerliga blocket vill ha anläggningen. 
Då blir det så. 
Majoriteten förkrossande stor. 
Här hjälper varken fan eller hans moster, så det så. Socialdemokraterna kommer reservera sig mot beslutet(tror jag). 
Sedan äter vi julbord.
Trevlig lucia! 
FOTNOT: Jens Thystrup(M), nuvarande ersättare och tillträdande Ordförande Miljö- och Byggnadsnämnden låter senare under dagen meddela:
"Kommunen och styrande politiker ser mycket positivt på Ali:s verksamhet och utbudet av färska frukter och grönsaker. Frågan som har varit på bordet är att inget bygglov har funnits på det angränsande tältet. Med tältet har det vidtagit rättelse och det är nedmonterat, detta innebär att ärendet är struket på kvällens nämnd.
Med vänlig hälsningar Jens Thystrup(M)"



 

Inga kommentarer: