tisdag 5 januari 2021

Statyn på Centrumtorget i Lomma har fått munskydd

 

Lommabornas omtanke om tösabiten på Centrumtorget är stor. Statyn med det märkliga namnet Grodan har någon lustigkurre försett med ett munskydd. Det är för övrigt en signal som uppfattats av många i Lomma. Jag har sällan sett så många Lommabor med munskydd som i dag. Covid-19 blir alltmer hotfull. (texten fortsätter efter bilden)

Det är inte första gången Lommatösen, Grodan, drabbats av en lustifikation. En gång satt en tulpan i hennes akterkastell. En annan gång utrustades hon med en ilsket grön BH. (texten fortsätter efter bilden)



Den total krisen infann sig sommaren 2012. Det gamla Centrumtorget revs. Rubb och stubb försvann. Endast statyn, Grodan, stod kvar. Inte länge. För till slut hamnade hon på en grushög. Lommakulturen gnisslade tänder. Skandal. Jag skrev om det på bloggen. Det slutade med att tösabiten hamnade på kommunens spa. Slipades, filades och fick till och med ett hälsobringande bad. Till slut en central plats på torget. Tala om comeback. Och så nu munskydd mot coronan. Visst är Lomaborna omtänksamma, så säg.


 


 

 

 

Inga kommentarer: