Caterpillerns rytande ute i Lommabukten hörs tydligt över nejden. Inte ens Bagar-Per på Hembageriet kommer ens nära. Men så är också degen av en helt annan kaliber, än vanligt vetemjöl på Lomma Hembageri.
Det ska till ett kraftpaket för knåda sand och vatten, till en lämplig deg som i sin tur låter South Beach i Lomma växa fram.
Det här är en procedur som upprepas inför varje badsäsong. Vinterns hårda vindar tar med sig sandstranden ut i Lommabukten.
Ny måste skapas.
Ja, eller bakas, då...(texten fortsätter efter bilden)
På en bänk framför muren till stranden sitter Lommaborna, Gunilla och Ulla-Britt, i solskenet. De blir uppriktigt förvånade, när jag berättar om den väldiga baktekniken som pågår bakom deras ryggar.
Bagarens rytande hörs tydligt.
”Där ser man,” säger de förvånat.
Själv bakar de helst muffins. Fast Ulla-Britt slog till med en egen bakad tårta på Mors Dag. Den sista bilden här nedanför, visar hur det kan se ut, när badstranden är färdigbakad. Mycket folk.
Jag tycker vi döper om badstranden. Idag kallas den omväxlande för Strandhusen/Hamnhusen/T-bryggan och South Beach.
Kärt barn har många namn.
Jag föreslår Muffinstranden alternativ Muffinbadet, efter Gunilla och Ulla-Britt. Lite mer Astrid Lindgren över det namnet.
Visst är det så.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Muffinsstranden blir superbra. Ulla-Britt
Skicka en kommentar