onsdag 17 juni 2020

Kristi Brud dramaserie på Netflix?

Just nu kan man se sex dokumentära avsnitt om och med Kristi Brud och Knutby på SVTplay. Det blir en skakande upplevelse, när religionen går fasansfullt snett. Vi som trodde allt tog slut med Helge Fossmo 2004, trodde helt fel. 
Serien bjuder på hela det kristliga paketet som havererar: från oklar död till mord, livstids fängelse, vånda, församlingsmedlemmarnas självmordsfunderingar, rättegången i år, kåta pastorer samt en apkåt Kristi Brud som knullar runt med s k lyktstolpar som förberedelse till fästmannens, Jesus, ankomst till det fridsamma kyrkolivet i Knutby. Redo att gifta sig med sin kåta Kristi Brud. 
Ja, min Herre skapare, vad ska man säga? 
Värst illa drabbas barnen som träder fram i dokumentären och berättar. Det gör ont att lyssna på. 
Knutby har allt som tänkas kan, till en dramatisk TV-serie på Netflix. Märk väl att jag skrev ett frågetecken i rubriken. 
Intresset bland allmänheten är emellertid på topp. Det senaste inlägget på bloggen om det kristliga haveriet i Knutby, skrev jag den 15 maj 2019
Det har sedan dess, varit ett stort inflöde av bloggläsare till just det inlägget på min blogg. För tillfället slår Knutby till och med ut coronaviruset. Intresset för den märkliga historien är alltså enormt. 
Vi kan bara hoppas på att det blir en TV-serie i framtiden. På Netflix som har både pengarna och resurserna.

Inga kommentarer: