fredag 22 maj 2020

Coronatider: Lommafesten ställs in-så kan det sluta

Just nu förs heta diskussioner intern inom arrangörerna för Lommafesten, Lomma Event. Det brinner i knutarna. 
Ställa in eller köra på? 
Coronaviruset vägrar nämligen vika ner sig. 
På Lomma Events hemsida kör man visserligen på för fulla muggar-se vinjettbild. Igår meddelade Malmö att årets Malmöfestival ställs in. Hur det blir i framtiden står skrivit i stjärnorna. 
Drygt någon vecka senare i augusti, skulle det varit tid för den framflyttade Lommafesten. Mycket talar idag för att även den kommer ställas in. Det är nämligen näst intill en omöjlighet försvara ett beslut om att köra på med Lommafesten. 
Det är mängder med storslagna festivaler i sommar som fått ställa in. Storsjöyran i Östersund med The Ark, är bara en i mängden. Redan i april meddelade bedrövade arrangörerna att årets  ”yra” ställs in. 
Robert Wenglén (m), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, ger mig sin syn på arrangera Lommafesten 21-23 augusti. 
”Lomma kommun har ett ansvar för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer efterlevs. Vi är med andra ord del av det slutliga beslutet. Det råder med andra ord viss osäkerhet hur gärna vi än vill att Lommafesten blir av,” svarar Robert Wenglén. 
Med andra ord för tredje gången, tolkar jag det som att Lommafesten kommer ställas in. Det är egentligen inte mycket att diskutera. 
Annars blir det väldigt trångt om saligheten. Rakt emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 
Bilden här nedanför är från tidigare års festligheter.
Plugg ur! 

Inga kommentarer: