fredag 29 maj 2020

Coronastriden: Folkhälsomyndigheten överkörda-fotbollen rullar igång

I morse kom så beskedet som den svenska idrottsrörelsen längtat efter. Tre spelare på podiet: 
FHM:s generaldirektör Johan Carlson, kultur- och demokratiminister Amanda Lind (mp) samt inrikesminister Mikael Damberg (s). 
Tävlingsidrott för alla åldrar. Det gäller från 14 juni för alla idrotter på alla nivåer för damer och herrar. 
Det innebär bland annat att allsvenskan i fotboll drar igång den 14 juni. Fast utan publik. Samtidigt kvarstår förbudet om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med endast 50 personer. 
Stefan Löfven hade dagen till ära överlämnat det hedersamma uppdraget åt ”idrottsministern”, Amanda Lind, att släppa nyheten. 
Ett taktiskt drag från Löfven. 
Miljöpartiet behövde smörjas efter obefintlig politisk roll i coronatider. Sossarnas egen, Mikael Damberg, blev alltså tvåa i hierarkin på podiet. 
Han surrade om uppmana supportrar att fortsätta inte samlas i större grupper och hålla social distans. 
Det hörde vi knappast, upptagna som våra hjärnor var av den allsvenska fotbollsstarten. Till slut den svagaste länken, generaldirektören Johan Carlsson, som framstått som en ovanligt platt figur under den här coronaresan. 
När det var hans tur, återvände vi till frukostbordet med rostat bröd och marmelad. Nej, det var politikernas morgon i TV-rutan. 
Fadd smak i munnen: över 4200 personer döda i Sverige. 
Åt helvete för mycket.
Känns katastrofaktigt. 
Folkhälsomyndigheten hade säkert helst sett fortsatt coronastopp, för all idrottslig verksamhet i landet, hävdar jag till motsatsen bevisats. 
Politikerna med Stefan Löfven i spetsen, orkade/vågade inte stå emot idrottsrörelsen och sportjournalisternas massiva kampanj för ett igångsättande den 14 juni. Därför kördes Folkhälsomyndigheten över. 
Tack för frukostkaffet. 
Här nedanför.
TV-soffan monteras för heta publikmatcher i fotboll inför tomma läktare.

Inga kommentarer: