tisdag 5 maj 2020

Coronaviruset inställda evenemang-klart besked från Konsumentverket

Mitt blogginlägg om MFF:s årskort har väckt både vrede och applåder. Men hur funkar det egentligen? 
Har du rätt kräva pengarna tillbaka, när det inte blivit någon allsvensk fotboll på grund av det där förbannade viruset? 
Jag kontaktade Lomma kommuns konsumentrådgivare, Johanna Svensson som skickade mig vidare till Konsumentverket. 
Snabbt hamnade jag på deras speciella information om coronaviruset och dina rättigheter som konsument. 
Där fick jag klart besked. 
Jag citerar ordagrant: 
”Om en konsert, en föreställning, ett idrottsevenemang, ett motionslopp eller annat ställs in har du rätt att få tillbaka pengarna för själva evenemanget. 
Det gäller oavsett anledningen till att arrangören ställer in, även om arrangören hänvisar till så kallat force majeure. 
Arrangören ska återbetala dig för biljetten eftersom du inte får vad du har betalat för. För att få tillbaka dina pengar ska du vända dig till arrangören med ditt återbetalningskrav. Detta är dock inte rättsligt prövat än med koppling till coronaviruset, så om arrangören nekar dig återbetalning kan du gå vidare med en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en prövning.” 
Med hänvisning till ovanstående text, är Lomma kommuns konsumentrådgivare, Johanna Svensson och jag, helt eniga om att du verkligen har rätt att få tillbaka pengarna du betalat för ditt årskort 2020. 
Detta gäller inte bara MFF:s årskort, utan även övriga allsvenska klubbar som sålt årskort till årets allsvenska fotbollssäsong. 
Hammarby har sålt över 12 000, Djurgården över 9000 samt MFF 10 114 årskort. Så ligger det alltså till. 
Klara papper, med andra ord. 
Sedan är det en helt annan sak om du vill brandskatta din älskade fotbollsklubb.

Inga kommentarer: