onsdag 20 mars 2019

Jesus storslagna comeback-som influencer

Monty Python sjunger hängande på korsen i filmen, Ett herrans liv, om att se livet från den ljusa sidan. 
Det ljuset kan jag behöva, efter försökt knäcka nöten influencer. 
Vad betyder detta modeord? 
Jag är säkert inte ensam om mina funderingar. Så utan tvekan, ger jag mig ut från Lomma till den stora vida världen. Det är sådant man kan göra från sitt hem 2019. Världen finns så att säga, alldeles runt hörnet. 
Nätet, mina vänner. 
Googla, vippa, dippa, facea, insta och Errot 229. Jakten på ordet influencer skär genom jordklotet som en skärbrännare på ett fartygsvarv. 
Jag finner att den övervägande delen som titulerar sig som influencer är kvinnor. Det är verkligen ett inneord, om du vill skapa intresse för din person. 
 Det finns till och med influencercoacher världen över. De säljer in sig med föredrag om ordet. Alla hämtar kraft och inspiration från Jesus?! 
Det visar sig något överraskande, att Jesus anses vara den första influencer som först av alla påverkat människorna på jordklotet. 
Det har gett Jesus en popularitet som får mig att tappa hakan. Ett udda genombrott som inte ens Jesus kunde drömma om. Dessutom utan minsta knytning till religion. Det är en storslagen comeback av Marias son, Jesus. 
Inte ens Monty Python hade räknat med den karriären. 
Jesus influencer?
Med egen hemsida på Facebook.
Jag återvänder snabbt hem till Lomma. Släcker ner. Tänker på, att numera kan man trixa till nyheter om precis vad som helst. 
Lika så bra citera psaltaren 99:5: Upphöjen HERREN, vår Gud, och tillbedjen vid hans fotapall. Helig är han.
FOTNOT. Det går bra byta ut c mot s i ordet. För övrigt är Monty Pythons film hejdlöst rolig. Tidlös. 

Inga kommentarer: