fredag 2 september 2022

Jag hamnade bland grodorna-dock ej som RÖVbäck

 

Det där med namn är en känslig sak. Redan som liten journalistyngel får man lära sig stava rätt till medborgarnas namn. Faktiskt svårare än vad man tror. Finns otaliga fällor. Därför lär man sig snabbt se upp för Olsson. Ett av Sveriges vanligaste efternamn. 
I verkligheten har jag stött på hur många stavningar som helst av Ohlsson, förlåt, Olzon. Det finns till och med svenska män och kvinnor som heter Olsson till förnamn. 
Själv heter jag som bekant Rockbäck. Borde inte vara något problem, kan tyckas. 
Det är ett problem. 
Jag har döps om till både Krokbäck, Rakbäck, Risbäck, Rosbäck, Rasbäck och inte förglömma Knockenbäcken. Bara för nämna några tokigheter. Det tar liksom aldrig slut. 
Journalisten som är min fackliga tidning har en sida i varje nummer med s k pressgrodor. Tokroliga rubriker som blivit fel i diverse tidningar. (texten fortsätter efter bilden)

Jag fann denna sagolik roliga rubrik i Sydsvenskan i somras. En pärla till press-groda. Jag skickade givetvis in den till Journalisten. 
I det senaste numret fanns den med. Så långt är allt gott och väl. Problemet infann sig i tidningens tack till oss som skickat in lustifikationer. 
Jag kallades för Calle Röbäck. 
Tack för ni INTE skrev Rövbäck-en pressgroda bland pressgrodor. 
Man kanske borde hetat Olsson?

 
 

Inga kommentarer: