söndag 4 september 2022

Dagens gissel gnissel i Lomma-presenningar för miljonbelopp

 

Matpriserna höjs. Elpriserna skenar som vilda hästar. Då beslutar styrelsen för Lommabuktens Seglarklubb om nya regler för vinterns landplats, Strykjärnet, vid norra infarten till Lomma. Med omedelbar verkan ska alla båtar under vinterförvaringen ha en presenning under vaggan på landplatsen. Ord och inga visor. (texten fortsätter efter bilden)


I framtiden ska det inte få se ut som det gör på bilden här ovanför. Styrelsen skriver: 
”Presenningen ska fånga upp rester vid borttagning av eventuella havstulpaner efter rengöring vid höstlyftet samt spill vid bottenmålning. Det som samlas på presenningen ska sen samlas ihop och lämnas som farligt avfall på soptippen.”  Dekretet har nu lett till ett gissel gnissel bland båtägarna. Inte alls populärt. Det surras och gnisslas tänder bland segelduken i småbåtshamnen. 
Det blir en extra kostnad mitt i den övriga ekonomiska krisen som är under uppsegling. Några tusenlappar var ryker säkert. Bara till landplatsen, Strykjärnet, behövs ca 500 presenningar i en ej vetenskaplig uträkning. Vi hamnar snabbt på ett miljonbelopp. 
Om det vill sig riktigt illa, vill säga. 
Fast än så länge är vi inte där. 
Fortfarande råder sommarstämning i småbåtshamnen. Höstens tömning har ännu inte börjat. Väl är väl det. Vi brottas vidare med el-och matpriser. Ja, så är det gissel gnissel bland båtfolket.


 

Inga kommentarer: