Kriget om den
ursprungliga fastlagsbullen/semlan trappas upp för varje år.
Numera
finns den i otaliga piratkopieringar som chokladsemla, semmelwrapen,
semmeldonuten, nutellasemlan, prinsessemlan, biskvisemla, vegan-eller
vegetariansemla. Bara för nämna några felkonstruerade
fastlagsbullar.
Det är en förfärlig utveckling.
Semmelakademin
(jo, det finns en sådan) för en ojämn kamp för bevara
originalsemlan.
Bort med vaniljkräm istället för mandelmassa.
Dryga inte ut grädden genom att vispa in luft i den.
Bort med alla
andra vanskapta semlor som bli allt fler för varje år.
Det är som
sagt var en förfärlig utveckling.
I Lomma har Per Ståhl med
Hembageriet hållit fanan högt. Fastlagsbullar/semlor som i
barndomen.
Hur det är i år vet jag inte.
På grund av coronan har
jag inte vågat mig in bland Pers-se nedanstående bild-goda
fastlagsbullar av den äkta sorten med mandelmassa och riktig grädde.
Det är nämligen alltid kö till bullarna.
Hoppas verkligen inte Per
börjat med chokladsemlor eller andra missbildade varianter.
Usch och
fy.
Se där-jag slog näven i bordet.
Någon jävla ordning får det allt vara även bland fastlagsbullarna/semlorna.
Basta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar