söndag 7 maj 2023

Rapport i veckan-149 livsmedelsställen undersökta i Lomma kommun

 

Det är inte bara i trafikkorsningar. Vid övergångsställena hjälper också våra färgglada prickar oss till rätta. Dessutom en internationell företeelse. 
Om de fyller någon funktion när det gäller hygien och mathållning mer än i svenska kommuner vet jag inte. I veckan vi lämnat bakom oss har i vilket fall som helst Miljöenheten i Lomma kommun daterat upp Livsmedelsinspektionens rapport. Det är en grannlaga rapport om hur butiker, restauranger, caféer, skolor och allt mellan himmel och jord som hanterar våra livsmedel sköter sig. Även minsta lilla korvstånd får oannonserade besök av skarpa ögon. Allt som allt listas 149 besökta ställen.
Tre färgglada prickar som i trafiken gäller: röd föreläggande eller förbud, gul en eller ett fåtal avvikelser som leder till extra kontroll och så grön prick som är bäst, naturligtvis. Godkänd. Hur slutade det då? 
Andas ut. 
Du kan både äta ute och handla livsmedel utan större risk i kommunen. Det blev en grön punkt över lag. Endast en gul prick. Korttidsboendet Jonasgården i Bjärred för bristande hållning av kylvaror. Det var för över ett år sedan. Borde varit åtgärdat idag. 
Således ingen risk för Montezumas hämnd som jag åkte på i Mexiko. Fick den lindrigt. Tog antibiotika som läkaren hemma i Sverige skrivit ut. Annars den tuffaste tänkbara magsjukan. Den slipper vi få i Lomma. 
Gott att veta. 
Här kör vi nämligen på grönt.

 

Inga kommentarer: