söndag 6 november 2022

Över 1000 Lommabor har varit med på bloggen-Sveriges vänligaste befolkning?

 

Egentligen är det helt fantastiskt. Sedan jag startade upp bloggen den 8 juli 2008, har över 1000 Lommabor trätt fram på bloggen. Bilden här ovanför några Lommabor som var med 2020.
Orsakerna har varit många. 
Mest glada saker, men även jobbiga intressanta livsöden har vi bjudits på. Alla med några få undantag, har gladeligen ställt upp. Gärna berättat om ditten och datten. Vänligare medborgare får man allt leta efter. 
Det var Lommabon Ylva som var med igår-lördag-på bloggen om den där svampen som sådde fröet i mina tankar. (texten fortsätter efter bilden)
Ylva kommer från Stockholm. Har bott i Lomma i tio år. ”Snällare människor än Lommaborna får man leta efter. När jag flyttade ner hit, blev jag förvånad över den vänlighet jag möttes av. Och möts av dagligen. 
Det går verkligen inte jämföra med stressade Stockholmare. Nej, jag stortrivs i Lomma och med människorna,” berättar hon med saligheten i ögonvrån. 
Ylva sådde fröet. 
Fick mig tänka tillbaka på alla åren med bloggen. Alla Lommabor jag mött. Vissa har beklagligt nog gått till de sälla jaktmarkerna. De flesta lever och visar mig breda leenden när vi möts i byn. 
Över 1000 Lommabor har varit med på bloggen. 
Större än störst.
Tack vänner. Ni finns i mitt hjärta.
Bara en gång åkte jag på en utskällning. Det var en beg bilhandlare i byn som jag skrivit om i mindre goda ordalag 2009. Mannen en ovanligt rasande Lommabon skrek åt mig: 
”Ta på dig en klänning, kärring jävel.” 
Då gjorde jag det. 
Och publicerade bilden på bloggen. 
Annars är alla ni andra Sveriges vänligaste befolkning. 
Tack för kaffet.

 

 

Inga kommentarer: