måndag 21 november 2022

Fotbolls-VM invigningen: Vem var den gravt handikappade mannen tillsammans med Morgan Freeman? Här får du svaret:

 

Vi var många som blev förbluffad över mannen utan ben och underkropp som dök upp i samband med invigningen av fotbolls-VM i Qatar. 
Min erfarenhet av de handikappades situation i arabvärlden är inte det bästa. 
De göms i regel undan för omvärlden. 
Så plötsligt dyker den här lilla halva mannen upp tillsammans med Hollywoodstjärnan, Morgan Freeman. Normalt ska svenska journalist på plats berätta för oss. Tyvärr har de snöat in helt på avigsidorna med VM i Qatar. Inte en rad eller röst i TV om mannen utan ben och underkropp. 
Då grävde jag fram den fantastiska historien om Ghanim Al Muftah 20 år. Lomma kan också. (texten fortsätter efter bilden)
Qataren, Ghanim Al Muftah, föddes med ett sällsynt handikapp kallat Caudal Regression Syndrome (CDS). Han saknade större delen av halva delen av kroppen när han föddes. 
Ett förödande handikapp kan tyckas. 
Inte för Ghanim. 
Han lever märkligt nog ett rikligt liv. Deltar i extrema sporter som dykning, skateboard och bergsklättring. 
Och fotboll.(texten fortsätter efter bilden)
När han inte är FIFA:s ambassadör under fotbolls-VM studerar Ghanim Al Muftah. Målet är en universitetsexamen i statskunskap och sedan satsa på bli diplomat. 
Snacka om en exceptionell och inspirerande karaktär. Helt otroligt. 
Jag blir inte förvånad om Morgan Freeman plockar med honom hem till Hollywood. En filmkarriär kan alltid börja med en dokumentär om Ghanim Al Muftah på Netflix. Den hade jag gärna sett. 
Tänk vilka öden det finns. 
Man blir nästan gråtfärdig.

 


 

 

Inga kommentarer: