fredag 21 oktober 2022

Lomma analys: Veckans roligaste bild-Kristerssons regering

 

Jag blir inte förvånad om bilden av regeringen dyker upp i kvällens satirprogram, Svenska nyheter, med Kristoffer Ahonen Appelquist som programledare. (klicka på bilden, så blir den större)
Fredrik Sandbergs bild i veckans Fokus har allt och lite till som får oss dra på smilbanden. 
Kolla in hur inklämd statsminister Ulf Kristersson(M) är på bilden här ovanför. 
Riktigt kämpar för bli synlig. 
Till vänster om honom, Ebba Busch(KD), som lyser av självbelåtenhet med ett leende från öra till öra. 
Och så då till höger om Ulf Kristersson(M) jätten, Johan Pehrson(L). 
Snacka om ta plats. 
Här kommer jag, hela förbannade arbetsmarknaden som arbetsmarknadsminister, liksom. 
Nedanför Kristersson står kulturminister, Parisa Liljestrand(M). Hon ser ut som ett litet vilsekommet barn. Når endast en bit norr över jätten Pehrsons navel. 
Flådigaste kavajen som lyser har äldre-och socialförsäkringsministern, Anna Tenje(M), i partifärgen blått. Längst ut till vänster på kanten, har ett annat barn tagit plats, försvarsminister Pål Jonson. 
Generalerna kommer nog behandla honom som en pojkscout. Om vi sedan förflyttar oss ut till höger finner vi migrationsminister, Maria Malmer Stenergard(M) i röd kavaj och en skotskrutig kjol. 
Några invandrare från Skottland har vi knappast. Vi har avsevärt fler från våra nordiska grannländer. Fast kjolen kanske är en signal om hårdare tag mot invandringen i framtiden. Lommas oppositionsråd, Per Bengtsson(S), blir i alla fall glad över den röda kavajen. 
Så där kan man hålla på. 
Håll med om att det är en kul bild som kan locka fram ett och annat skratt. I topp statsminister Ulf Kristerssons inklämda placering bredvid jätten Johan Pehrson. 
Oslagbar. 
Han verkade vara glad ändå. 
Tur är väl det.

 



Inga kommentarer: