tisdag 4 oktober 2022

Lommaborna klyver bygget-Sveriges största spa-hotell i två delar

 

Det var Sydsvenskan och den utmärkta reportern, Mats Amnell, som avslöjade de svulstiga planerna. Norr om centrala Lomma på den gamla campingplatsen, vill markägarna CA Fastigheter bygga ett tolv våningar högt spa-hotell med konferensmöjligheter, restaurang och skybar. Ni ser illustrationsbilden av komplexet här ovanför, understa bilden. Genast exploderade sociala medier. 
Lommaborna klöv planerna i två delar-se min delade översta bild här ovanför. 
Åsikterna haglade. 
Vissa tycker det är en utmärkt idé, medan andra fasar över byggplanerna. 
Spa-hotellet ser för hemskt ut på bilden. 
Ett monster. 
Själv tycker jag det påminner om ett fängelse i Putins Ryssland. Varför inte mardrömmen Lubjanka fängelset i Moskva? Författaren och journalisten, Eva Wrede, sågade Lommaplanerna på sitt vis. 
”Tänk om vi kunde få exempelvis ett högt fågeltorn utan like, eller något annat som satte Lomma på kartan på ett annat sätt än ett spa av dussinkaraktär kan göra.
Inspiration kan sökas på andra sidan Öresund, där ett trätorn vrider sig upp över trädtopparna på södra Själland,” skriver Eva Wrede i sitt inlägg på Facebook. 
Tja, varför inte. 
Pippi på loftet, liksom.
Debatten lär rasa vidare. Överlever både Kanelbullens dag och jultomten. 
Hotellet kommer också erbjuda ett antal bungalows till uthyrning. Av någon anledning kopplar jag samman det med en fågelholk, Eva Wrede.

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha! Den här debatten om högtflygande planer lär kvittra vidare 😃